Blogg gratis Logga in
Carl-Johan Bergman vann idag sin första världscupsseger i skidskytte. Distansen var sprint med ett liggande och ett stående skytte. C-J sköt fullt i båda momenten; dvs 0 missar. Segermarginalen var drygt 6 sekunder.
Sveriges kommuner gick år 2005 med 8.5 miljarder i samlad vinst. Av landets 290 kommuner är det bara 17 som går med underskott. Siffran för 2004 var 100 av 290. Vinsten har sedan 2004 ökat med 6.1 miljarder. Kontentan borde bli att det finns utrymme för kommunala reformer och investeringar. Det ska bli intressant och se hur våra kommunpolitiker väljer att prioritera.

Kvalserien i ishockey är igång sen igår kväll. Vilken start för Leksand. Vinst över Skellefteå även om man satt med hjärtat i halsgropen en bit in i den 3:e perioden sen Skellefteå reducerat Leksands 3-0 ledning till 3-2...


Skidskytte. Fascinerande sport. Seger för Anna-Carin Olofsson på damernas sprintlopp i Finland idag. Härligt!
Slötittar på super-G tävlingen från Åre. Ett ruskigt snabbt super-G med många häftiga (farliga) hopp. Otroliga krafter i rörelse. Och vad gör man? Jo, mitt i tävligen går man in och förändrar banprofilen och tar ner ett hopp för att göra det säkrare för åkarna. Så långt OK. Men - de som redan åkt får tydligen inte åka om utan "lagt lopp gäller..." Mycket märkligt. Som två olika race...Osportsligt tycker jag.

Har läst om Anitra Steens pensionsavtal. Man häpnar. Blir upprörd och förbannad. Som vd för Systembolaget kan hon gå i pension vid 60 års ålder och då få 70% av den lön hon hade 2001. Lönen var 1.660.000:- vilket innebär att hon tillsammans med bolagets permier kan kvittera ut cirka 35 miljoner under 22 år.

Avtalet strider mot de riktlinjer som finns för statliga bolag. När Marita Ulvskog hörde om LKAB-chefens villkor tyckte hon att avtalet borde omförhandlas. Men när det gäller Anita Steen vill tydligen inte regeringen sätta nån press på Olof Johansson och styrelsen i Systembolaget om att göra något åt saken.
Det är skillnad på fok och folk - eller som i detta fall direktörer och direktörer.

Vad tycker du?


Det får bara inte hända. Men det hände. Med mindre än en minut att spela av den 7:e och helt avgörande matchen mellan Hv 71 och Färjestad lyckas Färjestad kvittera till 3-3. Alla ställer in sig på förlängning. Då - med 7 sekunder kvar av ordinarie matchtid forcerar Rickard Wallin in 4-3 till Färjestad. Ridå. Det blev totalt tyst i Kinnarps arena. I Göteborg vann Frölunda med 2-0 över Linköping. Final igen mellan Frölunda och Färjestad. Vem hade Färjestad som finalister efter grundserien? Vem har spelat på Färjestad som svenska mästare?Inte jag i alla fall.

Counter